O2i

Hvordan skrive en kontrakt for barnepike

Når vi leter etter en barnepike til å ansette

Når vi leter etter en barnepike til å ansette, må du sørge for at du har en klar avtale mellom deg og din barnepike. Husk at barnepiken være noen som vil ta vare på dine barn, og bør være noen som du kan stole på og som du føler er ansvarlig nok til å ta vare på barna dine for deg. På grunn av dette, er det best hvis du har en skriftlig avtale mellom deg og barnepike. Her er hvordan du kan lage en.

  • Innledning. Sørg for at du skriver datoen på kontrakten, samt navn på partene i kontrakten, som inkluderer ditt navn og navnet på barnepike. Sørg for at du gjør dette den første setningen, og at du legger til at hele dokumentet er en kontrakt som regulerer avtalen mellom deg og din barnepike.
  • Betalingsplan. Neste, må du legge til betalingsplan for kontrakten. Dette innebærer lønn som du vil gi til din barnepike for tjenesten som barnepike puss, og frekvensen for å betale barnepiken. Du kan betale barnepiken på en ukentlig basis, på månedlig basis, eller på en per time basis. Det viktigste er at du skriver dette ned på kontrakten slik at barnepike vil nå hva du kan forvente fra deg og du vil vite hva dine forpliktelser overfor barnepike er.
  • Fordeler. Bortsett fra lønnen selv, bør du også vurdere de andre fordeler som du kan gi til din barnepike. Husk at du ønsker en barnepike som du kan stole på og som føles behagelig arbeider i ditt hjem. Den beste måten å gjøre dette på er å være sjenerøse med økonomiske insentiver, for eksempel sysselsetting pakker. Du kan gi barnepike godtgjørelse for måltider, eller betalt transport, spesielt hvis barnepike er også ansvarlig for å sende barnet ditt til skolen hver dag.
  • Ansvar. Deretter bør du også utdype og oppgi spesifikke ansvar og plikter som barnepike har. Dette inkluderer alt som du forventer barnepike til å gjøre, for eksempel fôring barnet, ta barnet til skolen, rydde opp etter barnet, klær og bade barnet, og andre. Ikke vær vag og bare si at barnepiken er ansvarlig for å ta vare på barnet. Du må gjøre rede for hvordan du vil at barnet skal bli tatt vare på.
  • Husregler. Bortsett fra de oppgaver som barnepike har til barnet, må du også utdype husregler som barnepike er forventet å følge mens i huset. Dette inkluderer portforbud, gjestene som kan gå inn i huset, bruk av apparater og verktøy i huset og personvern regler, for eksempel deler av huset som er utenfor grensene til barnepiken.


Til slutt

Hvordan skrive en kontrakt for barnepike. Når vi leter etter en barnepike til å ansette.
Hvordan skrive en kontrakt for barnepike. Når vi leter etter en barnepike til å ansette.

Til slutt, sørg for at du og barnepike signere kontrakten. Denne måten, vil kontrakten være juridisk bindende og offisielle. Med disse trinnene i tankene, bør du være i stand til å lage en formell kontrakt mellom deg og din barnepike.