O2i

Hvordan skrive en ytelsesforbedring plan

Ansatte er viktig for et selskap fordi det er disse menneskene som jobber hardt for å gjøre virksomheten bli vellykket. Hver ansatt har en spesiell rolle å gjøre. Det er mål som en ansatt har å møtes for å vise at han er en produktiv medlem av selskapet. Hvis du er en veileder, er en del av jobben din å overvåke ytelsen av dine underordnede. Erkjenne sin innsats når du ser at de gjør godt for å øke deres tillit. Dersom en arbeidstaker har opptrådt dårlig, må du kanskje skrive en ytelsesforbedring plan (PIP) for ham. Dette er ofte fryktet av ansatte som andre tror at det tilsvarer å miste jobben. Men dette er ikke tilfelle. Dette er en måte å sjekke ting som må bli bedre og finne måter på hvordan du kan hjelpe den ansatte til å nå sine mål. Skrive gode nyheten er ofte lettere enn å måtte levere en ikke så god en.

Her er fremgangsmåten for hvordan du skriver en ytelsesforbedring plan.

  • Skriv coaching hendelser som du har hatt med den ansatte. PIP er ikke noe du gjør ut av det blå. Det bør være tidligere korrespondanse med arbeidstaker om de målene som han ikke møte. Coaching hendelser vanligvis inneholde de utfordringene som den ansatte var overfor og de ting som kan gjøres for å forbedre disse. Gi alle nødvendige detaljer, inkludert datoen da disse ble gjort.
  • Liste med gjeldende mål som den ansatte trenger å møte. Vær nøye når du skriver disse målene. Med den eksakte periode som den ansatte skal jobbe videre for å møte sine mål. Inkluder også hva du kan gjøre for å hjelpe ham i å nå sine mål. Hvis det er treninger eller kurs som de ansatte må ta for å forbedre sine prestasjoner, skrive dem ned på PIP også. Inkluder hva som vil skje hvis den ansatte oppfyller målene, og også hva som vil skje hvis han ikke møter dem. Les utkastet til PIP du skrev følgende dag eller etter et par dager, slik at du kan se bedre hva som må redigeres. Når dette er gjort, har din leder eller HR offiser kontrollere PIP å sørge for at du har fulgt riktige prosedyrer.
  • Diskuter PIP privat med den ansatte. Dette er noe som bør bare være mellom deg og den ansatte. Bortsett fra deg og dine overordnede, bør andre ansatte i selskapet ikke fortalt om dette. Dette er en konfidensiell sak som du trenger for å holde. Forklare detaljene til den ansatte og gi ham trygghet for at du vil være der hvert steg på veien for å hjelpe ham å møte sine mål. Få en tilbakemelding fra ansatte og be ham om å skrive dette ned. Dersom arbeidstaker verbalt ga noen kommentarer eller tilbakemeldinger om PIP, kan du skrive dette ned og be ham om å signere med hans initialer. La den ansatte signere PIP å erkjenne at du har diskutert alle detaljer med ham.


Hvordan skrive en ytelsesforbedring plan. Skriv coaching hendelser som du har hatt med den ansatte.
Hvordan skrive en ytelsesforbedring plan. Skriv coaching hendelser som du har hatt med den ansatte.

Spore fremdriften av den ansatte og tilbyr ekte støtte for å møte sine mål. Som veileder, vil du være hans guide til å forbedre sin ytelse og beholde jobben sin.