O2i

Hvordan vet hva du skal gi til en mat bank

Mat banker er organisasjoner som hovedmål er å akseptere donasjoner av mat fra eksterne kilder for å kunne mate dem som er i behov av det mest. En mat bank kan være et permanent organ eller en som er dannet i arrangementer av katastrofer der mat skal distribueres til ofrene på et bestemt tidspunkt. Disse organisasjonene trives på hjelp som kommer fra andre folk som tilbyr seg som frivillige. Normalt kan donasjoner komme fra supermarkeder eller næringsmiddelindustrien bedrifter og selv om det meste nærmer seg utløpsdato, er fortsatt spiselig nok til å konsumere. Mer nylig har matvareprisene bankene ikke tatt i tilstrekkelige donasjoner for å kunne nå ut til svært mange i nød og alt som kommer i er alltid velkommen. Hvis du er interessert i å hjelpe ut for å etterfylle sin nåværende mat lager, her er noen forslag til hva du kan donere.

  • Donere litt penger. En minimal mengde kontanter fra lommen går langt i å fôre sultne mennesker. Selv om donasjoner i form er fullt verdsatt, kan kontanter strekkes ytterligere for å imøtekomme mer. Dette er fordi med pengegaver, kan mat banker kjøper matvarer i bulk og får rabatter også. Dette betyr at dollaren kan gjøre langt mer enn kjøpe en enkelt hermetikk element.
  • Donere mat rik på protein. De dyre typer mat som mat banker kan knapt råd til er de som er rike på proteiner, men med en mye lavere innhold av mettet fett. Disse typer mat er hermetisk kjøtt og fisk, og er sunn og tilstrekkelig nok til å tilfredsstille sult. Proteinrik mat er en god donasjon fordi de er sårt tiltrengt, men kan ikke kjøpes på grunn av hvor mye de er verdt.
  • Donere hermetisert grønnsaker. Vi vet alle hvor rike grønnsaker er i viktige vitaminer og mineraler som hjelper på å holde kroppen sunn. Dette er en annen type mat som vil bli verdsatt av maten bankene og deres mottakere. Hermetisk frukt er et annet alternativ som mye av sin vitamin innholdet forblir selv under hermetisering prosessen.
  • Donere fruktjuice og melk. Når donere fruktjuicer, prøve å sikre at du gir bort en hundre prosent juice. De kan være i bokser eller plast beholdere og bokser. Hermetisert melk og dehydrert melk er også veldig mye som trengs, og du kan vurdere dem essensielle donasjoner i tillegg.
  • Donere tykke supper eller chunky stuinger. Ikke bare gjør disse typer mat varme opp en sulten mage, de er også meget betydelig og ganske tilfredsstillende. Deres flytende innholdet er bra for rehydrerende også, og med ingredienser inkludert som kjøtt og grønnsaker, inneholder gode mengder protein og andre viktige næringsstoffer.


Når du donere til mat bank

Hvordan vet hva du skal gi til en mat bank. Donere mat rik på protein.
Hvordan vet hva du skal gi til en mat bank. Donere mat rik på protein.

Når du donere til mat bank, alltid ta helse og velvære mottakeren i betraktning. Dette er en handling av medfølelse og fremst ting i tankene dine må være hvordan å gi god næring til den som bruker din donert mat element. Alltid velge å gi det som kan være mest gunstig for dem du er i ferd med å mate gjennom sjenerøs handling.