O2i

Slik kjører du en barnepike byrå

Foreldre i dag er for opptatt i bedriftens verden for personlig å imøtekomme behovene til sine barn. For å sikre at barnas behov ville bli tatt hånd om, foreldre ansette barnepiker. Nå hvis du tenker på å utnytte denne muligheten, her er noen måter på hvordan du kjører en barnepike byrå.

  1. Etablere et kontor, permanent telefonlinje, datamaskin og faks. Første du må gjøre hvis du skal kjøre en barnepike byrå er å forberede alle blir du trenger internt som et kontor, faste linjer, datamaskin og faksmaskin. Du trenger også å holde en åpen kommunikasjonslinje 24/7. Som en som kjører en barnepike byrå, er du på vakt hele tiden. Ikke glem å holde et arkivskap også, der du kan sende inn informasjon og data om barnepike og familien. Holde disse filene organisert. Det er lurt å holde en myk kopi av teser poster og lagrer dem i virtuell harddisk. Det vil gi deg tilgang til filene selv om du ikke er fysisk til stede på kontoret.
  2. Pass på å ikke skuffe kundene dine. Sørg for at kundene ikke blir skuffet om barnepiker du sender dem. Du må være forsiktig i å akseptere barnepiker. Du bør gjennomføre en grundig intervju og screening for de søker om å være barnepiker, samt utføre bakgrunnen sjekker og narkotika tester, for å sikre troverdigheten av barnepiker du sender.
  3. Beskytte interessene til dine barnepiker. Som arbeidsgiver, bør du også sørge for at de barnepiker er i gode hender. Gjennomføre intervjuer med foreldre til å flikke på detaljene i barnepike arbeid slik som lønn, arbeidstid, inkludert deres forventninger til henne. Du bør også være klart om barnepike blir nødt til å gjøre små husarbeid eller ikke.
  4. Trenger matching for hver barnepike og familie. Før du sender en barnepike til en familie, være sikker på at begge parter er kompatible med hverandre i den grad det er mulig. Bruk dine filer og intervjuene du har gjort for å vite hvordan du ville gjøre matching. Vurdere hver parts preferanser. Du kan også være lurt å gi foreldrene ekstra foredrag om skatt side for å ansette en barnepike. Ikke glem å diskutere barnepike helsevesenet og lønn.
  5. Legge planer. Barnevaktene er mennesker og få de slitne og syke også. Når dette skjer, vil de barnepike tjenester selvfølgelig bli svekket. Det ville være ideelt å lage beredskapsplaner. En av de beste situasjoner er å snakke og samarbeide med andre etater for å gi de tapte tjenester i slike tilfeller. Eller du kan henvise sine tjenester til foreldrene når nanny uventet blir utilgjengelig.
  6. Være ivrig på pengesaker. Du må være ivrig og skarp når det kommer til penger, både i å samle inn avgifter og i å håndtere utgiftene. Skatter vil også være et viktig aspekt. I beste fall få service av en regnskapsfører som vil gjøre det for deg.

Barnepiker er ment å være alter egos av barnets foreldre

Barnepiker er ment å være alter egos av barnets foreldre. Som leder av byrået bør du være ansvarlig i å gi top-of-the-line nanny tjenester. Vær sikker på at foreldrene får de riktige tjenestene de betaler for.

Slik kjører du en barnepike byrå. Etablere et kontor, permanent telefonlinje, datamaskin og faks.
Slik kjører du en barnepike byrå. Etablere et kontor, permanent telefonlinje, datamaskin og faks.