O2i

Spis passe i Kambodsja

Når du er på ferie, er hvor lett "å spise fit"? Mer enn bare å ha en pause fra kjedelige vinterdager, kanskje du også liker å spise ... REAL mat, også. Ja .... du kan nyte nyter den varierte smaker, både kjente og "hva er det?" av lokal mat. Alle vet Thai mat og Pad Thai er nå på nesten hver meny i verden. Hva om Kambodsja? Mange tror at fordi Kambodsja er i nærheten av Thailand, Laos eller Vietnam, vil kjøkkenet være det samme som disse. Eller, noen sier, at ved å være en del av den gamle franske Indokina, er Khmer cheffery nærmere fransk matlaging. Dette er delvis sant, men kambodsjansk kjøkken er unikt i seg selv. De har laget sin egen mat fra alle disse påvirkningene inkludert ligger langt forbi hint av India. Men den største enkelt mat driver er overflod av ferskvann og sjøvann sjømat og ferske råvarer. Seksti fem prosent av kambodsjanere er bønder eller fiskere og den daglige tilgjengeligheten av frukt og grønnsaker, urter og krydder samt alle slags fisk og kjøtt (ok.. Ok .. ok .. ok, er biff ikke stor) betyr Khmer Maten fortjener virkelig spise passform etiketten.

Trinn 1

Det er lett å spise passform i Kambodsja som det er lite bruk av kjøtt og fett i det daglige matlagingen. Den smaken er avledet fra krydder og aromatiske urter som de alltid tjener i platefuls spesielt i distriktene hjemmene til Khmers. Ettersom det er en overflod av både fersk og salt vann fisk som kambodsjanere salt, tørr og gjære, er deres mat bygget rundt fisk og sjømat. Dette inkluderer selvsagt kambodsjanere 'favoritt ingrediens som de kaller Prahok, lagt en gjæret fisk lim til nesten hva som helst. Deres bruk av dette, men er mer sparsom, akkurat nok til å gi parabolen en distinkt smak, unikt kambodsjanske. I tillegg, som de fleste dyrke sine egne grønnsaker, den lokale kambodsjanere legge rause porsjoner grønnsaker til deres matlaging inkludert banan og squash blomster, gressløk blomster, morning glory, bambusskudd, lotusblomster, urfolk grønne bladgrønnsaker, noe som gjør det til et mer sunt alternativ .

Trinn 2

Spis passe i Kambodsja. Trinn 1.
Spis passe i Kambodsja. Trinn 1.

Kambodsjansk kjøkken har så mye variasjon. Dette er ikke så opplagt for den vanlige turist som prøver bare fisken amok i restauranter, men når du hyppig virkelige Khmer restauranter, vil du snart oppdage de ulike Khmer retter. Når du går gjennom lokale markeder, er det alltid spesialitet boder hvor Khmers liker mange av disse. De har forskjellige salater laget av frukt eller banket grønnsaker som streng bønner og papaya, tørket fisk eller reker og aromatiske urter. Legg til disse noen banket kokos eller sesamfrø og smaksløkene vil virkelig danse til musikk av smaker.

Trinn 3

Aromatiske urter er en del av hvert måltid fare for kambodsjanere. De blande sine krydder lime ved å legge lokalt dyrket aromatiske urter som galangal, tamarind blad, gurkemeie, kaffir lime og sitrongress. De vanligvis garnityr sjenerøst med koriander, gressløk, heartleaf, basilikum eller mynte som de vokser eller kjøpe fersk fra markedet. Ingrediensene de bruker er vanligvis dyrket rundt sine hjem eller foraged i feltene eller vill som inkluderer ris Paddy urter, vill røtter eller sure blader og selvfølgelig deres favoritt snacks som for eksempel felt kakerlakker, edderkopper, spurver og gresshopper. All sunn og full av protein. Ikke bekymre deg, lokalbefolkningen nyte disse som snacks. Vel ...... kanskje best pinne til grønnsaker og fisk!

Trinn 4

Det synes å være en hårfin balanse i sødme, surt, bitterhet, spiciness og salt og smaken av aromatiske urter sette det hele sammen til en fryd for ganen. Kampot pepper har prydet fin parisiske restauranter siden tidlig på 1900-tallet. En sørlige kyst provinsen i Kambodsja, har Kampot jern og mangan rik jord, noe som gjør pepper vokst her få en sterk, men delikat bitter smak. Grønn pepper, den unge frukt fortsatt på vintreet sitt, blir ofte konsumert fersk og lagt etter at retten er kokt, for å gi en delikat pepperaktig smak.


Trinn 2. Trinn 3.
Trinn 2. Trinn 3.

Og her er clincher. Kambodsjansk mat er også lett å forberede og lage mat. Så prøv noen nå i din lokale kambodsjanske restaurant i downtown Cleveland eller hvor eller enda bedre, kommer til Kambodsja og ta noen matlagingskurs. Sannsynligvis, prøve noen av de eksotiske delikatesser i tillegg.